Terug

Opleidingsmogelijkheden naar een nieuw niveau

Op het randje van 2020 werd het gelanceerd: de Parkhuis Academy. Een digitale leeromgeving vol ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. In 2021 gingen onze zorgmedewerkers aan de slag met het nieuwe leerplatform en de content van Noordhoff.

Wie denkt dat de Parkhuis Academy alleen bestaat uit e-learnings bestaat, heeft het mis. “Het is veel breder dan dat. Het is het centrale punt waar alle leer- en ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers verzameld worden” licht Mariëlle Sprong, adviseur Leren & Ontwikkelen toe. “Je vindt er onder andere e-learnings, klassikale bijeenkomsten, leerlijnen en micro-learnings (handleiding, video’s, etc.). De leeromgeving is volledig toegespitst op jouw functieprofiel. Vinka Stoetzer, opleidingscoördinator, vult aan: “Voor de e-learnings maken we gebruik van de e-learnings van Noordhoff. Het mooie aan deze e-learnings is dat medewerkers hun eigen leerpad kunnen bepalen en de onderdelen kunnen kiezen die voor hen relevant zijn. Zo is er dus voor iedere medewerker naar behoefte de mogelijkheid inhoud tot zich te nemen”.

Maatwerk voorziet in de behoefte
Naast op maat gemaakte leerlijnen geeft de Parkhuis Academy de organisatie stuurmiddelen en inzicht in voortgang en resultaten door middel van uitgebreide rapportagemogelijkheden. Zo worden ontwikkeling en vakbevoegdheid van medewerkers en organisatie geborgd.

Implementatie in een coronajaar
Vanaf januari 2021 stond de digitale leeromgeving open voor zorgmedewerkers. Stap voor stap ontdekten collega’s de mogelijkheden van de Parkhuis Academy. Bij de één ging dat makkelijker dan bij de ander. “We hebben op verschillende manieren geprobeerd hierop in te spelen met de coronamaatregelen in ons achterhoofd. Het was mooi om te zien hoe de collega’s onderling elkaar wisten te ondersteunen”, aldus Mariëlle. “Ook de praktijkopleiders hebben een grote rol gespeeld in het uitrollen van de Parkhuis Academy. Zij waren zichtbaar op de afdeling en de aanjagers binnen het Parkhuis. Dat is een groot compliment waard!”

Het eerste jaar Parkhuis Academy kende mooie successen. “Voor zowel de BHV- als de vaardigheidstrainingen hebben we ervoor gekozen de medewerker zichzelf te laten inschrijven voor het praktijk deel. Dat was op een positieve manier spannend”, aldus Mariëlle. Vinka vult aan: “Zo fijn te ervaren dat dit heeft geresulteerd in minder druk op het rooster waardoor er minder afmeldingen en no shows zijn”.

Jouw kennis de beste zorg   
Om mee te kunnen groeien met de ambitie van het Parkhuis en de veranderingen op het vakgebied is de Parkhuis Academy continu aan het (door)ontwikkelen met functionaliteiten en het uitbreiden van nieuwe titels. Zo hoopt team leren en ontwikkelen een inspirerende en gebruiksvriendelijke leeromgeving te creëren.  “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”