2020. Het zou het jaar worden van de nieuwbouw, van kleinschalig wonen en werken, maar ook van de lancering van het Leer Management Systeem. Maar COVID-19 gooide roet in het eten. Op de laatste dag van april brak het virus in alle hevigheid bij ons uit. Dit vroeg van iedereen binnen de organisatie een enorme en vaak totaal andere inzet.

Anderhalve meter afstand, digitaal werken, het niet meer toelaten van bezoekers en steeds nieuwe maatregelen vanuit de Overheid. Het was een moeilijke tijd met veel onzekerheden, overlijdens van bewoners en cliënten, angst voor besmetting en uitval van medewerkers door ziekte. Daarom is het zo bijzonder om te zien dat iedereen zich onvermoeibaar bleef en blijft inzetten.

Graag wil ik alle medewerkers en samenwerkingspartners bedanken voor hun inzet en ondersteuning om alle corona perikelen het hoofd te kunnen bieden. Samen hebben we veel bereikt en is het steeds weer gelukt om de zorg en dienstverlening zo goed mogelijk vorm te blijven geven.

Hoe we dat hebben gedaan, daarover kunnen we blijven vertellen. We verzamelden een aantal van deze verhalen.

Lees en kijk mee naar verhalen over een heel bewogen jaar!

Paul van Gennip
Bestuurder van het Parkhuis

De dag dat de zorg veranderde

Wat begon met een griepje eindigde in een pandemie. We werden overvallen door de snelheid waarmee het virus om zich heen greep. Ook bij de media bleef dit niet ongemerkt. Gedurende enkele maanden was het Parkhuis veelvuldig in het nieuws. Deze snelheid was zo bijzonder, dat Amsterdam UMC er onderzoek naar deed.

Het heeft veel van ons gevergd, maar we hebben ons daardoor niet uit het veld laten slaan. We kunnen trots zijn op de creatieve manier waarop we met de gevolgen van corona zijn omgegaan en we hebben er veel van geleerd.

En de geleerde lessen, die nemen we mee naar komende jaren.

En toen was er corona

Tot eind april wist het Parkhuis Corona buiten de deur te houden, maar op 28 april sloeg het virus toch toe. Mandy Daniëls en Sandra van Pelt, zorgcoördinatoren op de Ceder, vertellen wat dit met hen en de manier van werken deed.

Lees verder

“Blij dat het voorbij is”

Zorghulp Sadjad werkte op de Meidoorn en Esdoorn toen corona het Parkhuis trof. Uiteindelijk werd hij tijdens de coronaperiode op veel afdelingen ingezet. Het bracht verdrietige momenten, maar ook mooie. Boven alles is hij blij dat het voorbij is:

Lees verder

Het kloppend hart van Het Parkhuis

Samen

Het Parkhuis in cijfers

760

Medewerkers

983

Cliënten

27

Leerlingen

280

Vrijwilligers

8.000

Kilo aardappelen geschild

1.416

Sollicitanten
(115 vacatures)

67%

Goede werk-/privé balans

Prezo

Keurmerk opnieuw behaald

9,3

ZorgkaartNederland

241.138

Mondkapjes

2.076

Coronatesten medewerkers

14.053

Overuren

53

Thuiswerkplekken

Blik op de toekomst

Het Parkhuis vernieuwt. Een deel van de bebouwing aan de Haaswijkweg Oost in Dordrecht is in het voorjaar van 2020 gesloopt. Daar bouwen we aan 92 studio’s verdeeld over 10 groepswoningen, 16 tweekamerappartementen, ruimte voor spreekuren en behandelingen, een ontmoetingsruimte en kantoorruimte.

Lees verder