Terug

“Met Haaswijk bouwen we aan de toekomst”

Nadat in oktober 2020 de eerste paal de grond in ging, bereikten we in april 2021 het hoogste punt van nieuwbouwlocatie Haaswijk. De bouw van onze nieuwste aanwinst verliep voorspoedig. Alle neuzen stonden dezelfde kant op om samen het doel te bereiken: de ingebruikname van het pand in het voorjaar van 2022.

Esther Yedema, projectmanager en binnen het Parkhuis verantwoordelijk voor de bouw, kijkt met een tevreden gevoel terug. “Het was een bouwproces volgens het boekje. Bij ieder bouwproject loopt er wel eens iets anders dan je van tevoren had bedacht, maar gelukkig waren dat geen grote dingen. Het is allemaal soepel verlopen. Dat is ook zeker te danken aan de goede opzichter en de fijne bouwbedrijven waar we meer samenwerkten. Dankzij de inzet van iedereen hebben we een prachtig resultaat kunnen wegzetten.”

Een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) was het bereiken van het hoogste punt in het voorjaar van 2021. “Het is mooi om het gebouw steeds meer vorm te zien krijgen. Van ruwbouw tot de ‘finishing touch’ in bijvoorbeeld de beweegtuin. Juist in de kleine details maak je het verschil in afwerking. Het heeft geresulteerd in een nog hogere kwaliteit” aldus Esther.

Kleinschalig wonen en werken
Het nieuwe pand biedt 16 tweekamerappartementen, 54 studio’s en een ultramoderne kantooromgeving. “De studio’s bestaan uit een individuele zit-/slaapkamer voorzien van eigen sanitair, keukentje en de mogelijkheid tot het plaatsen van een wasmachine en droger. In de appartementen zijn de woonkamer en de slaapkamer aparte ruimtes. De appartementen zijn ook geschikt voor twee personen” licht Esther toe. “Bij de inrichting van de kleinschalige woonafdelingen is rekening gehouden met de belevingswereld van mensen met dementie. Bijvoorbeeld door kleurgebruik, veel daglicht en een carré ontwerp waardoor er vrij bewogen kan worden op de woonlaag.”

Moderne zorgtechnologie
Maximale bewegingsvrijheid is de grondslag van veel van de toegepaste zorgtechnologie. “Het doet veel voor het welzijn van een mens als hij zich vrij kan bewegen, rondlopen door verschillende ruimtes, door het hele pand of een ommetje kan maken in de tuin als de zon schijnt. Daarom is onze nieuwbouw voorzien van ‘state-of-the-art’ zorgtechnologie. Denk aan leefcirkels,  slimme sensoren en plafondtilliften. Dit biedt de bewoners een groter gevoel van vrijheid en eigen regie. En doordat medewerkers efficiënter kunnen werken, blijft er meer tijd over voor persoonlijke zorg en aandacht voor de bewoner”, vertelt Esther.

Beleef-, beweeg- en terrastuinen
Het gebouw Haaswijk is voorzien van twee binnentuinen waarvan één is ingericht als beweegtuin, zodat onder begeleiding ook buiten bewogen kan worden. Tussen het gebouw Haaswijk en de Brasserie komt een nieuw aangelegde terrastuin waar het heerlijk vertoeven wordt voor bewoners, medewerkers en bezoek.

“Het nieuwe pand laat zien waar het Parkhuis voor staat en sluit aan bij onze visie op de toekomst. Het is een plek waar hartverwarmende zorg en innovatieve zorgtechnologie samenkomen. Ik nodig iedereen van harte uit om eens een kijkje te komen nemen!”