Terug

“Samen groeien en bouwen”

Sinds 1 oktober 2021 is Jolanda Bogers zorgmanager bij het Parkhuis op afdeling de Plataan. Als zorgmanager had ze al veel ervaring in andere takken van de zorgsector. Bij het Parkhuis maakte ze kennis met de ouderenzorg.

“Het welkom bij het Parkhuis was hartverwarmend. Iedereen is heel hartelijk, je komt in een warm bad. En ze weten je ook meteen te vinden.” lacht Jolanda. Door deelname aan verschillende projecten leerde ze al snel haar weg vinden binnen het Parkhuis. “De organisatie zit in een transitiefase. Op dat punt ben ik ingestapt. Dan is het in het begin even zoeken naar hoe je ‘invoegt’ en waar je staat. Corona vroeg natuurlijk veel van het team afgelopen jaar. Maar er zijn daarnaast ook veel andere ontwikkelingen waar we mee bezig zijn. De omschakeling naar kleinschalig wonen, nieuwe profielschetsen, ambities voor een regionaal expertise centrum. Noem maar op.”

Hetzelfde, maar toch verschillend
De transitiefase zorgt dat afdelingen binnen het Parkhuis in verschillende fases zitten. “Op een pilotlocatie waar ze al kleinschalig werken spelen heel andere dingen dan bij ons op de Plataan” licht Jolanda toe. “Hier zijn we net gestart met de uitrol van kleinschalig wonen. Het biedt uitdagingen met de ruimtes die we anders willen gaan gebruiken en voor onze doelgroep. Van één huiskamer, naar drie bijvoorbeeld. De uitdaging is om zo goed en efficiënt mogelijk in te zetten op verandering om zowel de afdelingsdoelen als de organisatiedoelen te behalen. Daar zijn we druk mee bezig.”

Je doet het samen
De verschillende fases en uitdagingen waar afdelingen mee te maken hebben, hebben geen invloed op de interne samenwerking. “Sterker nog, het versterkt het juist. Je kunt van elkaar leren en ervaringen delen. Helpt elkaar verder”, aldus Jolanda. “Als zorgmanager ben je natuurlijk verantwoordelijk voor je afdeling. Maar je krijgt ook veel ruimte om het samen te doen. Om je team te betrekken. Iedereen denkt mee en gebruikt zijn expertise en ervaring. Je doet het echt samen. Dat stukje eigenaarschap en inspraak is voor sommige collega’s nog wennen. Alleen maar mooi om dit de komende tijd verder uit te bouwen.”

Roerige start, fijne landing
Hoewel starten midden in een coronagolf zorgde voor een roerig begin is Jolanda inmiddels helemaal geland binnen het Parkhuis. “Ik heb mijn plek en mijn rol gevonden binnen de organisatie. Er liggen veel mooie uitdagingen op ons te wachten de komende jaren. Samen kunnen we groeien en bouwen aan een organisatie die volop in beweging is”, aldus Jolanda.