Terug

Eigen regie op een nieuwe plek

Na lang wachten hebben de bewoners van de Eik sinds 7 juni 2022 een nieuwe, eigen plek. Zij namen hun intrek in Dubbelsteyn en wonen nu dus in een apart gebouw, met een eigen voordeur. 

Op de Eik wonen mensen met gerontopsychiatrische problematiek: de bewoners hebben een psychiatrische achtergrond. Dat maakte de afdeling in locatie Middenhoeve waar verder alleen bewoners met dementie wonen, een vreemde eend in de bijt. De verhuismethode die werd toegepast bij verhuizing van de Eik naar Dubbelsteyn, was dan ook anders dan voor de bewoners met dementie die naar de nieuwbouw verhuisden. 

Veel bewoners begonnen drie weken voor de verhuisdatum al met inpakken en waren het Pinksterweekend klaar voor vertrek. De bewoners kregen al een week voor de verhuisdatum de sleutel van hun nieuwe studio. Daardoor verhuisden sommigen dat weekend vrijwel alles al, op de kleren na die ze aanhadden. Vooraf hebben zij de kamers volledig ingericht: IKEA heeft goede zaken gedaan! Vrijwilligers en familie hielpen met het in elkaar zetten van de meubels en er werden wasmachines en koelkasten aangeschaft en aangesloten. 

De verhuizing verliep vlot en er is geen onvertogen woord gevallen. Door Rein (logistiek) waren er voldoende rolcontainers geregeld en er waren vier externe verhuishulpen. Op de dag van de verhuizing startte de zorg om 7 uur, om 9 vertrokken de bewoners naar de nieuwe locatie en om 9.30 startte de grote verhuizing en werden de laatste spullen ingepakt. Om 11 uur ’s ochtends was iedereen inclusief huisraad op de nieuwe locatie. 

Twee medewerkers regelden dat er in de tussentijd een vrolijk terras werd opgebouwd en er een foodtruck van de frietzaak arriveerde, waardoor om 12 uur iedereen die betrokken was bij de verhuizing kon genieten van friet met een snack. En na afloop kon de ijskar niet missen natuurlijk. 

Na de lunch arriveerde Vervoort meubelen om de buurtkamers te voorzien van een nieuw interieur. Ondertussen verliep de samenwerking met het ondersteunend bedrijf geweldig: Tv’s en koffieautomaten werden verhuisd en aangesloten, meubels werden verplaatst en de inrichting van de algemene ruimtes veranderd. En de Frontoffice was de steun en toeverlaat die zorgde voor werkende toegangspassen voor diegenen die het nodig hadden. 

Medewerkers en familie zorgden voor het uitpakken van de verhuisdozen, waardoor tegen de avond alles klaar was! Dankzij de TOP samenwerking tussen zorg, familie en ondersteunende diensten heeft iedereen een lage dag gewerkt maar is het geen nachtwerk geworden.

De dag na de verhuizing is er al een grote positieve verandering onder de bewoners en ervaart men een grote rust op de groepen. Bewoners zijn ondernemend en spraakzaam en is er een verandering te merken in de zelfredzaamheid bij bewoners die voorheen passief en afwachtend waren. De bewoners hebben weer de regie gekregen op een eigen plekje binnen het Parkhuis. Benieuwd naar het leven in Dubbelsteyn? Bekijk onderstaand filmpje:

Over het leven in Dubbelsteyn: Dubbelsteyn – The Movie: