Terug

Verhuizing Polderhuis

Een liftstoring in het Polderhuis, wat nu? Deze storing veroorzaakte op zondag 20 maart 2022 een spoedverhuizing voor de bewoners van het Polderhuis, voor wie een maand later een verhuizing naar nieuwbouw Haaswijk op de planning stond. Omdat Haaswijk nog niet gereed was, verhuisden zij eerst naar een afdeling in de bestaande bouw van het Parkhuis. De teams van het Polderhuis en het Ondersteunend Bedrijf stonden met z’n allen klaar en zorgden voor een zo rustig mogelijk verloop.

Een maand later was het eindelijk tijd voor de geplande verhuizing naar Haaswijk: op 19 en 20 april verhuisden de bewoners naar hun nieuwe studio’s en appartementen.

Voor mijn moeder is dit echt haar thuis

Mevrouw Kers is één van deze bewoners. Haar dochter, mevrouw Kooijman, vertelt:

“In juli 2021 is mijn moeder in het Polderhuis komen wonen. Ze kreeg daar hele goede zorg maar gebouwtechnisch was het Polderhuis een minder fijne plek. En in de coronaperiode konden wij mijn moeder niet in de huiskamer bezoeken. Dit deden we in haar slaapkamer: een kleine kamer met een bed, wastafel en een klein tafeltje. We keken daarom ook ontzettend uit naar de verhuizing.”

Mevrouw Kooijman heeft voor de verhuizing naar Haaswijk al even kunnen kijken in het nieuwe appartement van haar moeder. “Ik was toen al zo onder de indruk, wat mooi! Mijn broer en ik zijn gelijk voor meubels gaan kijken om het leuk in te richten.”

Op 19 april is mevrouw Kers verhuisd. “Dit hebben ze zo leuk georganiseerd”, vertelt mevrouw Kooijman. “Eerst een huifkartocht, taart bij binnenkomst en patatjes bij de lunch. We hadden het appartement vooraf al ingericht. Het voelt echt als een huis voor mijn moeder. Ze is trots op hoe het eruit ziet. Ze kan naar buiten kijken, iets waar ze van geniet. Wat ik zelf fijn vind, is dat ik mijn moeder nu ook goed kan helpen met douchen.”

In het oude Polderhuis woonden bewoners al in kleinschalige woongroepen. De grootste verandering voor de bewoners is dan ook het nieuwe gebouw. “Het Polderhuis was echt een oud gebouw. Mijn moeder woont nu in een volledig nieuw appartement. Het is ruimer, ze heeft eigen sanitair, een eigen televisie en telefoon. Ze pakt nu zelf de telefoon om ons te bellen. Een hele vooruitgang wat toch voor weer wat meer zelfstandigheid zorgt voor mijn moeder. Ze vindt het ook erg fijn dat ze zich terug kan trekken in haar eigen appartement, even breien of wat leuks op tv kijken. Voor mijn moeder is dit echt haar thuis.”