Terug

Landelijke Korsakov Sportdag

Op dinsdag 3 mei 2022 vertrokken wij met 2 bussen naar Kerkrade als voorbereiding op de Landelijke Korsakov Sportdag. Om op deze sportdag in Landgraaf niet te vermoeid aan te komen, had Sandra een overnachting voor ons geboekt in een prachtige Abdij.

Deze mooie Abdij ‘Rolduc’ in Kerkrade, zag er prachtig uit. Na aankomst van deze lange reis, werden wij opgewacht met koffie en echte Limburgse vlaai. Dit werd ons aangeboden door de Vrienden van het Parkhuis.

Na een verkenning van de prachtig Abdij, met zijn mooie kerk, oude bibliotheek en prachtige tuinen, zijn we heerlijk gaan relaxen in de kloostertuin. ’s Avonds hebben we lekker gegeten en na een leuk spel in de lounge gingen we naar de slaapkamers.

Deze mooie Abdij ‘Rolduc’ in Kerkrade, zag er prachtig uit. Na aankomst van deze lange reis, werden wij opgewacht met koffie en echte Limburgse vlaai. Dit werd ons aangeboden door de Vrienden van het Parkhuis.

Na een verkenning van de prachtig Abdij, met zijn mooie kerk, oude bibliotheek en prachtige tuinen, zijn we heerlijk gaan relaxen in de kloostertuin. ’s Avonds hebben we lekker gegeten en na een leuk spel in de lounge gingen we naar de slaapkamers. We sliepen met 6 sporters op een slaapzaal. Helaas hield Job ons wel wakker met zijn gesnurk.


De volgende dag werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt. We trokken ons sporttenue en sportschoenen aan en de Dordtse Schapenkoppen vertrokken naar het nabijgelegen Landgraaf voor de sportdag.

Wat een feest was het daar! Na een warming up door Arnold Vanderlijde, hebben we alle sporten en spellen doorlopen. Het was heerlijk weer, dus geen straf om heel de dag buiten te zijn.

We hebben gevoetbald, knotshockey gespeeld, getrapt op een sportfiets, waarmee wij onze eigen smoothie konden mixen, geschoten met een luchtbuks en kennisvragen gehad.
Ook een massage ontbrak niet. Naast alle sporten en muziek was er ook gedacht aan de innerlijke mens en hebben we heerlijk gegeten. Tijdens de afsluitende maaltijd kregen we onze prijzen uitgereikt. Helaas geen podiumplek, maar een prachtige 7e plek.


Moe, maar voldaan op naar de bus voor de terugreis. Deze dag mag in de boeken en is voor herhaling vatbaar. Carla, Kimberley, Davey, Sylvia, Sandra en Kimberley, bedankt voor jullie begeleiding op deze leuke dagen.

Sportieve groet,

Joop de Bruijn, bewoner het Dijckhuis