Terug

Oplevering nieuwbouw Haaswijk

Na een gedegen voorbereiding en voorspoedig verlopen bouwwerkzaamheden werd op 8 maart 2022 officieel de laatste fase van de nieuwbouw van het Parkhuis, gebouw Haaswijk, opgeleverd. Na de laatste hand te hebben gelegd aan de inrichting, verhuisden eind april de eerste bewoners naar hun nieuwe appartementen en studio’s. Het nieuwe pand biedt 18 twee-kamerappartementen, 54 zorgstudio’s, is voorzien van state-of-the art zorgtechnologie en heeft een ultramoderne kantooromgeving. 

Ingericht voor mensen met dementie 

Het gebouw is ontworpen met mensen met dementie in gedachten. De inrichting, het kleurgebruik, de hoeveelheid daglicht, het gebruik van leefcirkels, de binnentuinen en niet in de laatste plaats de moderne zorgtechnologie, die het gevoel van vrijheid en welzijn van bewoners vergroot en het werk van medewerkers minder zwaar maakt: het nieuwe pand voorziet in alle voorwaarden en omstandigheden om het welzijn van de bewoners te vergroten.

Bestuurder Paul van Gennip: “De keuzes die gemaakt zijn bij het ontwerp en de inrichting van dit pand komen direct voort uit de ambitie van het Parkhuis om te groeien naar het regionale expertisecentrum voor mensen met dementie, Korsakov en gerontopsychiatrische problematiek. We zijn trots op het prachtige resultaat.”

Veel belangstelling

Op 8 april vond er daarom voor ca. 60 genodigden een interessant inhoudelijk programma plaats, waarin onder andere Arnout Siegelaar, adviseur en onderzoeker, de nieuwbouw vergeleek met hoe de woonomgeving voor mensen met dementie er volgens de laatste wetenschappelijke standaarden uit moet zien, om het welzijn van bewoners te vergroten. Arnout: “Leuk om te zien dat de nieuwbouw prachtig aansluit op wetenschappelijke ‘evidence’ over woonomgevingen voor mensen met dementie. En eervol om hier over te mogen spreken.” De presentaties werden gevolgd door een rondleiding door het gebouw en demonstaties van de state-of-the art technologie waarmee de nieuwbouw is uitgerust: van verlichting, alarmering, tilliften, en leefcirkeltechnologie tot een demonstratie van zorgrobot SARA.

Op zaterdag 9 april organiseerde het Parkhuis een open dag voor bewoners en hun familie, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden en andere geïnteresseerden. De belangstelling was overweldigend. Ruim 350 geïnteresseerden brachten een bezoek aan de open dag. Niet alleen de woonomgeving kreeg hartverwarmende reacties, ook de kantooromgeving Parkhaven, kreeg volop complimenten.